Koks voor koks

Personeel met horeca-ervaring

Een leverancier met diepgang

De slagers van Salty Butcher zijn het hart van ons bedrijf. Maar de ziel van Salty Butcher? Die ligt bij onze koks. Al onze medewerkers hebben een achtergrond in de horeca. Die ervaring gebruiken we graag in uw voordeel.

Dit vertaalt zich door in onze missie: wij willen de klant niet alleen van dienst zijn, maar ook inspireren op het gebied van producten en gerechten.

Een product met diepgang

De kwaliteit van het vlees staat bij Salty Butcher op één. Want als de kwaliteit van onze producten eersteklas is, komt de rest vanzelf.

Elk van deze kwaliteitsproducten heeft een verhaal. En omdat wij onze producten van bron tot bord beheren, kennen wij de verhalen. Onze vertegenwoordigers vertellen u graag deze verhalen. Zo kunt u deze kennis weer doorspelen aan uw klanten.

Koks voor koks


Een goede kok heeft een oneindige passie voor verantwoorde en lekkere ingrediënten. Hij wil zijn gasten uitsluitend het beste voorzetten. Maar de consument is kritisch, de concurrentie groot. Wij van Salty Butcher helpen koks de beste te zijn én te blijven. Zodat uw gasten tevreden het restaurant verlaten en graag bij u terugkomen.

Naast vleeskennis hebben veel van onze medewerkers hun roots in de keuken. Onze eigen koks delen de passie van de koks in de restaurants. Zij begrijpen als geen ander wat voor u belangrijk is. Samen met u zorgen zij voor een optimale afstemming en natuurlijk denken zij graag met u mee. Of het nu gaat over een nieuwe menukaart, bereidingen of logistieke afstemming. In eerste plaats zorgen wij voor vleesproducten van de beste kwaliteit, maar direct daaropvolgend komt onze service, levering en innovatie.

In gesprek met
Stefan van der Bergh

Het hart van Salty Butcher is onze slager Stefan van der Bergh. Stefan werkt al vanaf zijn 15e in de slagerswereld en is sinds het begin van Salty Butcher het brein achter het bedrijf.

“Al vanaf mijn 15e werk ik als slager. Ik ben in mijn werkende leven dus alleen maar slager geweest. Ik heb gesneden voor verschillende werkgevers. Om meer over het vak te leren, ben ik bij een winkelslager aan de slag gegaan. Hier heb ik in drie jaar het fijne van het vak geleerd. Toch merkte ik dat mijn hart lag bij het snijden voor de horeca. Ik wilde meer werken met grote, mooie stukken vlees en naar de wensen van de klant toewerken.'

Stefan ging als zzp'er aan de slag, om te gaan snijden voor verschillende bedrijven die aan de horeca leveren. Dat beviel goed. Na een tijdje in die rol, werd hij gecontacteerd voor een nieuwe uitdaging. 'Ze wilden een slagerij in het pand beginnen. Ik mocht er volledig mijn eigen draai aan geven, en ik heb die kans natuurlijk met beide handen aangegrepen. Zo is Salty Butcher ontstaan. En we zijn heel snel gegroeid.'

Hoe die eigen draai er precies uit ziet? “Ik ben een slager, een ambachtelijke slager. Ik hou van het vak, en dit heb ik vanaf het begin bij Salty Butcher doorgevoerd. Wij verwerken alles met de hand. Soms zijn dat lammetjes die verwerkt moeten worden tot kleinere stukken vlees. Een andere keer is dat Iberico-varken uit Spanje. Wat het product ook is, dat maakt niet uit. Wij leveren kwaliteit en stoppen de liefde voor het vak in elk stuk vlees. Ook de hamburgers maken wij op de ambachtelijke wijze, gewoon met de hand. Elke dag weer, want ons vlees wordt dagelijks vers verwerkt.” Dat is pas vakmanschap.

Vragen over onze producten?

Als kok wil je weten waar het vlees vandaan komt. Onze vertegenwoordigers vertellen je over de bron van het vlees en alle verhalen die bij de producten horen. Benieuwd geworden? Neem contact met ons op!