Van land
naar keuken

Over Salty Butcher

Wij zijn Salty Butcher

Salty Butcher staat in contact met de zee. Vanuit onze slagerij middenin het hart van IJmuiden zijn wij altijd in beweging. Gefocust op pure, eerlijke producten, want ons team staat letterlijk en figuurlijk dicht bij de bron. Zo voorzien we de klant van het allerbeste vlees.

Bij Salty Butcher staan we voor goed vlees. Dat begint bij korte lijnen met Europese leveranciers, wordt vervolgd door de gouden handen van onze slagers en eindigt bij snelle, gekoelde levering van onze chauffeurs.

Koks voor koks

De slagers van Salty Butcher zijn het hart van ons bedrijf. Maar de ziel van Salty Butcher? Die ligt bij onze koks. Al onze medewerkers hebben een achtergrond in de horeca. Die ervaring gebruiken we graag in uw voordeel. Samen met u zorgen onze mensen voor een optimale afstemming en natuurlijk denken zij graag met u mee. Of het nu gaat over een nieuwe menukaart, bereidingen of logistieke afstemming. In eerste plaats zorgen wij voor vleesproducten van de beste kwaliteit, maar direct daaropvolgend komt onze service, levering en innovatie.

Dit vertaalt zich door in onze missie: wij willen de klant niet alleen van dienst zijn, maar ook inspireren op het gebied van producten en gerechten.

Veehouders en slagers
met respect voor
het dier

Anno nu staat dierenwelzijn hoog op het prioriteitenlijstje bij de zoektocht naar een goede vleesleverancier. Volledig terecht, want vlees van hoge kwaliteit begint bij een hoge levenskwaliteit van het dier.

Daarom zien wij er bij Salty Butcher op toe dat de dieren met respect en aandacht worden behandeld. Want alleen met goede voeding, genoeg tijd in de buitenlucht en natuurlijke dekking kunnen we vlees van perfecte conditie garanderen. Constant.

Het proces

Inkoop

Bij onze leveranciers kopen wij dagelijks ons vlees in. Het gekochte vlees wordt door ons gecontroleerd op kwaliteit en hoeveelheid en wordt vervolgens geregistreerd. Bij eventuele afwijkingen weigeren we het vlees. Alle ontvangen vleesproducten worden na ontvangstcontrole opgeslagen in onze koelcellen.

Verwerking

Onze eigen slagers gaan aan de slag met het vlees. Of het nu gaat om een lam dat verdeeld moet worden in verschillende stukken vlees of onze met de hand gemaakte hamburgers. Onze slagers verwerken het vlees op de ambachtelijke manier; gewoon met de hand. Het vlees wordt dagelijks vers verwerkt.

Verpakken

Na de verwerking, is het tijd om het vlees te verpakken. Wij gebruiken hiervoor handzame en hersluitbare verpakkingen. Elke verpakking wordt voorzien van een label met daarop relevante informatie zoals artikelomschrijving, aantallen, gewicht, ingrediënten, allergenen en de houdbaarheidsdatum.

Distributie

Het vlees is nu klaar om vervoerd te worden. Wij beschikken hiervoor over een uitgebreid en modern koelwagenpark. Onze chauffeurs leveren uw bestelling af tot in uw keuken en nemen samen met u de zending door. Zo zijn we er zeker van dat u dat krijgt wat u heeft besteld en van ons verwacht. 

Vragen over onze producten?

Als kok wil je weten waar het vlees vandaan komt. Onze vertegenwoordigers vertellen je over de bron van het vlees en alle verhalen die bij de producten horen. Benieuwd geworden? Neem contact met ons op!